Arcon houtconstructies op diverse fronten aanwezig tijdens negende editie van de Houtwereld Praktijkdag

Op dinsdag 24 oktober vond in het Cultureel Centrum Jan van Besouw in Goirle de Houtwereld Praktijkdag plaats. De Houtwereld Praktijkdag staat bekend als hét kennis- en netwerkevenement voor en door de houtsector. Ook Arcon houtconstructies was hierbij uiteraard aanwezig en wel op diverse vlakken.

De definitieve invulling van de Houtwereld Praktijkdag 2023 vergde wat creativiteit. In verband met de demonstratie van vakbonden FNV en CNV in Goirle, konden de geplande excursies naar HAVEP en Timmerfabriek Frank van Roij namelijk helaas geen doorgang vinden. Hierdoor bleef er echter wel meer tijd over om te netwerken, kennis te delen en de informatiemarkt te bezoeken. Ook de boeiende branchegesprekken konden op veel enthousiasme van alle branchegenoten rekenen. Namens Arcon houtconstructies waren Bart van der Wijst, Pleun van Steenis en Sebastiaan van Ruitenbeek bij deze dag aanwezig. Evenals collega Hans van der Grinten, die als spreker tijdens het tweede branchegesprek zijn kennis en ervaring mocht delen met alle aanwezigen.

Branchegesprekken

De Houtwereld Praktijkdag kreeg door de geannuleerde excursies een minder ‘praktische’ invulling. Daarentegen raakten de drie branchegesprekken op het podium, onder het toeziend ook van vele branchegenoten, de dagelijkse praktijk wel degelijk.

Het eerste gesprek behandelde onderwerpen als het aantrekken en behouden van personeel en duurzame inzetbaarheid. Dit gesprek vond plaats met Ine van Gerwen-Gooskens van Houthandel Gooskens, die drie vestigingen heeft, Marjon van Dam, secretaris sociale zaken van de VVNH, en Cynthia Geerts, hr-functionaris bij TABS.

Het tweede gesprek ging over het onderwerp ‘Kansen in de houtbouwrevolutie’ en werd gevoerd door Houtwereld-hoofdredacteur Jan Maurits Schouten. Samen met architect Thomas Bedaux, Bas Boerboom en onze eigen collega Hans van der Grinten ging hij dieper op dit onderwerp in. Hans heeft tijdens dit gesprek een helder verhaal verteld over houtbouw, maar ook zijn verleden in deze wereld en hoe dit samen is gekomen met de BanGroep.

Het derde branchegesprek betrof ‘hout uit verre landen’. Tijdens dit gesprek zaten Robbert Jan Dekker, Evan Buytendijk en Esther Boer van Form International aan tafel. Onderwerpen als EUTR, EUDR en de mogelijkheden van carbon credits kwamen aan bod.

Tot slot was er voldoende gelegenheid om tijdens de netwerkborrel na te praten met branchegenoten over de onderwerpen die aan bod zijn gekomen.