Arcon houtconstructies draagt bij aan futuristische uitkijktoren in natuurgebied Einderheide

Uitkijktoren Einderheide, ontworpen door NEXT architects, wordt één van de nieuwste blikvangers in natuurgebied Einderheide. Deze houten toren biedt bezoekers de kans om vanaf een hoogte van 26 meter het omliggende bosrijke landschap te aanschouwen en te ervaren. Het ontwerp van de toren is subtiel, maar tegelijkertijd kenmerkend en draagt bij aan de identiteit van het Einderheide-bosgebied.

Naast het dienen als uitkijkpunt, zal de toren ook een belangrijk onderkomen vormen voor diverse vleermuissoorten. Als onderdeel van het recreatieve fiets- en wandelnetwerk van het Einderheide-bosgebied, belooft de toren bezoekers een uniek perspectief vanaf een overzichtsplatform op 26 meter hoogte. Zowel tijdens de klim als vanaf het dak biedt de toren verrassende doorkijkjes, met inkepingen op verschillende hoogtes en aan diverse zijden van het ontwerp.

Uitkijktoren Einderheide is een initiatief van de gemeente Bergeijk, met steun van de Provincie Noord-Brabant en Boskalis Nederland. Het ontwerp is gerealiseerd in samenwerking met H+N+S Landschapsarchitecten, WSP en Mos Ecologisch Advies en Onderzoek. Arcon Houtconstructies levert het gelamineerde douglas hout, in opdracht van Houthandel van Dal die de uitvoering op zich neemt. Het gebruikte douglas hout is volledig spintarm, wat betekent dat het vrij is van het niet-verkernde deel van de boom dat doorgaans het minst duurzaam is. De verwachte levering van het hout is gepland voor eind december 2023.