Over Arcon bv

Eigen ontwikkeling

We focussen onze activiteiten op aannemers, architecten en vak professionele opdrachtgevers. Wij ontwerpen, ontwikkelen en realiseren samen met sterke partners nationale en internationale projecten waarin houtconstructies een toepassing vinden.

Door eigen productontwikkelingen is Arcon bv in staat concurrerende en innovatieve houtconstructies in opzet en detaillering te realiseren. Wij volgen de internationale ontwikkelingen binnen de constructieve houtbouw en zijn hierdoor in staat de beste producten en verbindingstechnieken in onze projecten in te brengen.

Beste exterieur kwaliteit

Afhankelijk van de gestelde eisen kunnen spanten en liggers worden vervaardigd uit alle te verlijmen naaldhoutsoorten, o.a. vuren, grenen en lariks. Alle houtconstructies worden verlijmd met thermo hardende kunstharslijmen in de beste exterieur kwaliteit en vervaardigd uit duurzaam geproduceerd naaldhout. De productie van gelamineerde houtconstructies vindt plaats in geconditioneerde ruimten volgens Europese lijmhout voorschriften.

Grote maatnauwkeurigheid

Onze houtconstructies kunnen worden geleverd met alle benodigde toebehoren als stalen voet-, en koppelvoorzieningen, stabiliteitsverbanden en verbindingsmiddelen. Hierdoor is een juiste aansluiting van de houtonderdelen gewaarborgd.

Onze houtconstructies worden standaard geleverd in zichtwerk kwaliteit. De lijmhouten constructie wordt in de fabriek behandeld met een waterwerende oppervlakte impregnering voor bescherming van het hout tegen weersinvloeden tijdens de bouwfase. Door het aanbrengen van extra grondlagen kan een blijvend schone constructie gerealiseerd worden.

Houtconstructie onderdelen in buitenklimaat dienen na montage afgewerkt te worden tot een weersbestendige constructie. Wij adviseren graag over deze mogelijkheden. Door inzet van CNC gestuurde afwerkingsmachines worden onze constructies met een grote maatnauwkeurigheid gerealiseerd.

arcon-houtconstructies-nuenen
arcont-houtconstructies-nuenen-banbouw

Beste partner

Onze passie voor hout, de inzet van onze specifieke kennis en creativiteit vormen de basis van de realisatie van al onze duurzame houtprojecten. We besteden veel zorg en aandacht aan een prettige samenwerking met onze relaties, het leveren van kwalitatief hoogwaardige constructies en diensten en het creëren  van een prettige, inspirerende werkomgeving. Met Arcon bv heeft men zeker de beste partner voor de realisatie van alle type bouwplannen. Maak gebruik van onze jarenlange ervaring in alles wat met houtconstructies te maken heeft. Wij nodigen je dan ook uit eens met ons contact op te nemen en ook kennis te maken met de mensen achter onze organisatie en bovenal onze passie voor hout-, en houtconstructies.