Hans van der Grinten Arcon houtconstructies

Hans van der Grinten

Hoofd constructieve houtbouw

Hout is een veel beter antwoord op de duurzaamheidsvraagstukken van nu dan de traditionele bouwmaterialen

“Ik heb tweeëntwintig jaar mijn eigen bedrijf gehad. Totdat ik met Jack Aldenhoven om de tafel ging en hij Arcon wilde overnemen. Nu ben ik verantwoordelijk voor de commercie, terwijl Bart vooral de uitvoering voor zijn rekening neemt. Samen sturen we het team aan. Dat gaat goed. Het is een kleine organisatie, dus het geheel is goed te overzien.”

“Je zou het misschien niet verwachten, maar ik ben van origine staal- en betonconstructeur. In 1984 studeerde ik daarin af. Maar ik vind hout een veel mooier product. Het is ook een veel beter antwoord op de duurzaamheidsvraagstukken van nu dan de traditionele bouwmaterialen. Door de CO2-discussie is er veel vraag naar hout. Logisch, want hout – zelfs bewerkt hout – houdt CO2 vast. Het is veel lichter dan beton, dus je kunt een elektrische kraan gebruiken om het te plaatsen. Het is een natuurlijke, zichzelf vernieuwende grondstof. Hout is heel natuurlijk.”

“Veel mensen voelen zich aangetrokken tot hout. Het heeft een hoge aaibaarheidsfactor, letterlijk. Mensen voelen eraan als ze hier zijn. Ze worden er blij van. Het is een zacht product. Dat past ook wel bij mijn zachte karakter. Nee, die harde bouwwereld is niets voor mij. Staal- en betonbouwers zijn soms best wel ruwe mensen. Niets mis mee hoor, maar ik ben anders. Bij Arcon zijn we uit hetzelfde hout gesneden. Daarom klikt het onderling ook zo goed, denk ik.”