De voordelen van houtbouw

De gelamineerde houtconstructies van Arcon bv zijn doordacht in ontwerp, houtsoort, afmeting en detaillering. Ze worden ingezet als technische oplossing voor de draagconstructie in uw project. Naast een breed assortiment van standaardproducten leveren wij bovenal maatwerk, waarbij technische advisering, ontwerp, statische berekeningen, tekenwerk, productie en montage onder één verantwoordelijkheid worden uitgevoerd. Het toepassen van gelamineerde houtconstructies biedt u talrijke constructieve en bouwkundige voordelen.

“De productie-technische mogelijkheden in vorm, afmeting en houtsoort zijn vrijwel onbeperkt”

arcon-houtconstructies-duurzaam-ecologisch

Duurzaam en ecologisch

De aanwezige houtvoorraden zijn zeer groot. De exploitatie van deze naaldhout bossen is gericht op een selectieve houtkap om continuïteit van het houtaanbod te garanderen. Het kost daarbij weinig energie om het hout te bewerken en verwerken. Daarnaast is hout als enige constructiemateriaal een vernieuwbare grondstof. Na kap, herplanting en groei is dit bijzondere materiaal binnen redelijke termijn weer beschikbaar voor houtproductie.

Gelamineerde houtconstructies zijn licht in gewicht en sterk

Hout heeft in vergelijking met andere constructiematerialen een relatief laag eigen gewicht met hoge sterkten waarden, waardoor bijzonder grote overspanningen gerealiseerd kunnen worden.

houtconstructies-arcon-sterk-lichtgewicht
arcon-houtconstructies-chemisch-resistent

Gelamineerde houtconstructies zijn chemisch resistent

Hout heeft van nature een hoge chemische resistentie. Door het drogen van het hout, upgraden van de kwaliteiten het onderling verlijmen van de lamellen ontstaat een nog duurzamer product. Indien noodzakelijk kan het hout extra verduurzaamd worden, zodat toepassing in klimaatklassen met een hoge temperatuur en luchtvochtigheid mogelijk is.

Gelamineerde houtconstructies zijn geprefabriceerd en snel gemonteerd

Hout heeft van nature een hoge chemische resistentie. Door het drogen van het hout, upgraden van de kwaliteiten het onderling verlijmen van de lamellen ontstaat een nog duurzamer product. Indien noodzakelijk kan het hout extra verduurzaamd worden, zodat toepassing in klimaatklassen met een hoge temperatuur en luchtvochtigheid mogelijk is.
arcon-houtconstructies-prefab-nuenen
arcon-houtconstructies-brandwerend-brandstabiel

Gelamineerde houtconstructies zijn brandwerend en brandstabiel

Hout is te classificeren als een moeilijk ontvlambaar product. Bij inbranding vormt zich een houtskoollaag die de toetreding van zuurstof sterk vertraagt en hierdoor brandvertragend werkt. Een belangrijk voordeel is dat bij brand de houteigenschappen van het materiaal niet veranderen onder invloed van hitte, daardoor voldoende sterkte en stijfheid van de draagconstructie behouden blijft. Hout is hierdoor een brandveilig constructiemateriaal.

Gelamineerde houtconstructies zijn karakteristiek en sfeervol

Onze houtconstructies zijn doordacht in constructieopzet, vorm, houtsoort, afmeting en detaillering. Alleen een juiste combinatie van deze factoren zal zorg dragen voor de realisatie van het gewenste eindresultaat door architect en/of principaal. Onze constructies bewerkstelligen de natuurlijke uitstraling van het product hout en zorgen voor warmte, sfeer en een prettig leef- en werkklimaat. Gelamineerde houtconstructies zijn innovatief en inspirerend.

arcon-houtconstructies-houtconstructies-sfeervol