Natuurlijk bouwen met gelamineerde houtconstructies

Hout heeft vele voordelen ten opzichte van andere constructie-materialen. Hout groeit en is daarmee een hernieuwbare bron. Daarnaast is hout 100% recyclebaar, afval efficiënt, afbreekbaar en niet giftig. Het proces waarin het ruwe hout geconverteerd wordt naar een bruikbaar constructiemateriaal gebruikt vele mate minder energie dan alternatieve constructiematerialen zoals staal, plastic, aluminium en beton. Tevens produceert hout aanzienlijk minder koolstofdioxide gedurende het bewerkingsproces dan zijn tegenhangers. Het produceren van bijvoorbeeld cement kost 4 keer, en staal zelfs 24 keer zoveel energie dan het produceren van hout.

Benodigde energie voor het productieproces

Iedere kubieke meter van een niet-hout constructiemateriaal die men vervangt door hout verminderd de CO2 uitstoot met een gemiddelde van 1.1 ton van CO2. Als dit wordt toegevoegd aan de 0,9 ton CO2 opgeslagen in elke kubieke meter hout kan men de CO2 emissie reduceren met in totaal 2 ton.

Hout
0%
Cement
0%
Staal
0%
arcon-houtconstructies-sterk-duurzaam-hout

Hout is sterk, licht, duurzaam

Hout is sterk, licht, duurzaam en een aantrekkelijk constructiemateriaal. Wij geloven dat Arcon bv kan bijdragen aan een natuurvriendelijke manier van ondernemen door het aanbieden van gecertificeerd hout. Daarnaast kunnen wij door het aanbieden van duurzaam gecertificeerde houtproducten onze klanten stimuleren om een bijdrage te leveren aan het behoud van een ‘’Green Supply Chain’’ en duurzaam bosbeheer.

Hout is sterk, licht, duurzaam

Hout is niet alleen een belangrijk constructiemateriaal, haar bossen vormen ook een belangrijk onderdeel van ons bestaan. Om een goede balans tussen milieu, mens en economie op langer termijn in stand te houden gebruikt Arcon bv alleen duurzaam geproduceerde hout-producten.

arcon-houtconstructies-duurzaam-geproduceerd-hout

arcon-houtconstructies-duurzaam-bouwen

Duurzaam bouwen

De bossen worden persoonlijk beoordeeld door onafhankelijke organisaties en het bedrijf dat dit proces aantoonbaar goed beheerst, krijgt een onafhankelijk certificaat met een uniek nummer. Met ons keurmerk willen wij onze verantwoording nemen en bijdragen aan een maatschappelijke manier van ondernemen zodat de gezondheid en duurzaamheid van houtproducten nu, en in de toekomst is, gewaarborgd.