De drijvende krachten achter Arcon houtconstructies

Arcon houtconstructies is al jarenlang een gevestigde naam als het gaat om duurzame en hoogwaardige constructieve houtbouw. Op het gebied van gelamineerde houtconstructies behoort Arcon zelfs tot de meest toonaangevende spelers binnen Europa. Maar wie zijn nu precies de drijvende krachten achter dit gerenommeerde bedrijf?

Arcon houtconstructies werd officieel opgericht in 2013 door Hans van der Grinten en levert, engineert en monteert sindsdien gelamineerde houten draagconstructies, CLT (Cross Laminated Timber)  constructies en hout gerelateerde producten, zoals Multiplan, Profideck en houtskeletbouw. Hans is sinds 1984 actief in de constructieve houtbouw en heeft tot op heden een behoorlijke kennis en ervaring opgedaan binnen de houtwereld.

Sinds begin 2021 is Arcon houtconstructies onderdeel van de BanGroep, een multidisciplinaire bedrijvengroep die met name actief is in de bouw- en vastgoedsector. De toetreding van Arcon houtconstructies tot de BanGroep heeft een aantal veranderingen met zich mee gebracht. Zo is de organisatie op verschillende vlakken versterkt en is de groei van Arcon houtconstructies ingezet.

Een sterk team

De afgelopen jaren heeft Hans bijna al het werk voor Arcon op zich genomen en was hij verantwoordelijk voor zowel de acquisitie, het voortraject, de uitvoering en de nazorg. “Ik had twintig petten op.”

Zo heeft Hans zelf sinds begin dit jaar de functie hoofd constructieve houtbouw. Dit houdt in dat hij het volledige voortraject begeleidt en aanstuurt. Daarnaast beschikt hij natuurlijk over veel kennis en ervaring op het gebied van constructieve houtbouw, waar iedereen binnen Arcon gebruik van zal maken. “Ik ben met name verantwoordelijk voor het commerciële traject, relatiebeheer, de calculatie en technische voorbereiding. Zodra een project kwalitatief en technisch gereed is, draag ik het over aan Bart en gaat het richting de uitvoering.”

hans-van-der-grinten-bart-van-der-wijst
Hoofd constructieve houtbouw Hans van der Grinten (links) en operationeel manager Bart van der Wijst op de bouw van een woonvoorziening aan de Mozartsingel in Den Bosch.

Bart van der Wijst is de operationeel manager binnen de organisatie: hij gaat de coördinatie en begeleiding van de projecten doen. “Zodra een opdracht definitief wordt, draagt Hans deze over. Samen met de projectleider, werkvoorbereider en modelleur gaan we het project tot in detail uitwerken, kijken we hoe het in de planning past en wanneer de uitvoering plaats vindt”, aldus Bart. Daarbij komt zijn achtergrond en werkervaring goed van pas: “als voormalig engineer en projectleider kan ik deze rol goed op me nemen. Ik heb jaren ervaring in het begeleiden en coördineren van projecten en weet wat er gevraagd wordt.”

Naast Hans en Bart is ook Ronnie Steenbergen onderdeel van de organisatie. Ronnie is nu ruim twee jaar werkzaam voor Arcon als projectleider en begeleidt de uitvoering en montage van de projecten. Op het gebied van secretariële werkzaamheden en projectadministratie kan het team rekenen op de kennis en kunde van Marieke van Grootel en Mark de Wit. Zij zijn beide al jaren werkzaam voor diverse entiteiten binnen de BanGroep en zo ook voor Arcon.

Verder bouwen

Het team zal op korte termijn worden versterkt. De organisatie van Arcon is medio april uitgebreid uitgebreid met een nieuwe werkvoorbereider in de persoon van Joeri Dirckx. Joeri heeft de afgelopen jaren ervaring opgedaan bij een houtskeletbouwer in België. “Hij is een welkome versterking en zal zich bij ons bezig gaan houden met de werkvoorbereiding.”

Overigens is Joeri niet de enige aanwinst die Arcon dit jaar zal versterken. We verwelkomen in de eerste week van mei een nieuwe tekenaar/modelleur en het huidige team zal naar verwachting op nog enkele plaatsen meer worden verbreed. Zo bouwen we verder aan een nog sterkere organisatie.

“Er staat veel moois te gebeuren de komende periode”

De komende tijd staan er veel mooie projecten op de planning: HAVEP in Goirle – een van de grootste lijmbouwprojecten van Nederland -, CPO project “BodyBuilding” en de nieuwbouw van 32 woningen in Bosrijk (beide in Eindhoven) zijn slechts enkele voorbeelden van toonaangevende projecten waar we dit jaar mee aan de slag gaan. De toetreding van Arcon tot de BanGroep, het groeiende personeelsbestand en de mooie projecten die staan te wachten is slechts het begin. “Er staat veel moois te gebeuren binnen onze organisatie”.

meerhoven-eindhoven-zuiver-bosrijk-arcon-houtconstructies
Bouwen in CLT: 32 woningen in Bosrijk (Eindhoven)