Energieneutraal kantoorgebouw – Belfeld

Projectdetails

Toegepaste materialen

  • CLT: ca 43,98 m3
  • Gelamineerd hout: 21,94 m3

Projectomschrijving

Blauwwater in Belfeld wordt in 2024 een nieuw gebouw rijker: een gloednieuw energieneutraal kantoor voor Op het Veld. Het vooruitstrevende installatiebedrijf wil “een impactvolle bijdrage leveren aan verduurzaming”, en dit streven wordt belichaamd in een duurzaam kantoorgebouw. Arcon houtconstructies is nauw betrokken bij de realisatie middels constructieve houtbouw. Wat dit project extra bijzonder maakt, is de nauwe samenwerking met Gilde Opleidingen.

Het nieuwe kantoorgebouw zal gebouwd worden naast het bestaande bedrijfsgebouw van Op het Veld, gelegen op de Blauwwaterlocatie in Belfeld. Hoewel de nieuwbouw niet betekent dat het bedrijf zal verhuizen, is het doel om op termijn de bestaande capaciteit uit te breiden en te verbeteren.

Gilde Opleidingen

Voor de realisatie van dit project is Op het Veld de samenwerking aangegaan met Gilde Opleidingen. Een team van studenten die de opleiding Werkvoorbereider Installaties volgen, zal samenwerken met de medewerkers van Op het Veld om de W-installatie van het gebouw te ontwerpen. Dit omvat een breed scala aan systemen, zoals warmtepompen, ventilatie, koeling, verwarming en drinkwatervoorziening. Deze samenwerking biedt de studenten niet alleen een waardevolle leerervaring door theorie en praktijk te verbinden, maar draagt ook bij aan de realisatie van een vooruitstrevend energieneutraal kantoorgebouw.

Arcon: volledige constructieve houtbouw

Arcon houtconstructies zorgt voor de levering en montage van de gelamineerde hoofddraagconstructie in combinatie met CLT-vloeren. “De gehele constructieve houtbouw voor dit project is onze verantwoordelijkheid, van engineering en detailberekening tot uiteindelijk de montage”, geeft Joeri Dirckx, werkvoorbereider, aan. Samen met Sebastiaan van Ruitenbeek (constructeur), Tim Berghorst (modelleur) en Bart Smits (montageleider) zorgt Joeri voor een vlotte realisatie van dit project. “Het is een mooi project, waarbij met name de gelamineerde kniespanten opvallen. Deze bestaan uit twee halve spanten, gecombineerd met een blokvingerlas. De houtconstructie zal in één week worden gerealiseerd.”

Naar verwachting zal Op het Veld in 2024 het nieuwe kantoor kunnen betrekken.