Podcast Kunnen we het maken? – De wereld van gelamineerd hout

De podcast “Kunnen we het maken?” is een initiatief van studievereniging KOers. Een vereniging voor studenten Bouwkunde en Ontwerpen aan de Technische Universiteit Eindhoven (TU/e). In december 2020 lanceerde KOers ‘ Kunnen wij het maken? ‘, een podcast over de wereld van de bouwtechniek waarin gastvrouw en -heer Renske Rokx en Ruben Philips in gesprek gaan met gasten die werkzaam zijn op het gebied van onderzoek en commercie. In afleveringen van ongeveer een uur verdiepen de jongens zich in de wereld van verschillende onderwerpen in de gebouwde omgeving.

“Kunnen we het maken?” is een podcast over alles wat met Bouwkunde te maken heeft. Elke aflevering gaan de hosts van KOers in gesprek met gasten die actief zijn in de bouwsector. Door middel van een goed gesprek en discussie bespreken ze onderwerpen die te maken hebben met de technische kant van bouwkunde, visies en innovaties en nog veel meer.

Onlangs was Hans van der Grinten, hoofd constructieve houtbouw van Arcon bv, te gast om te praten over de wereld van gelamineerd hout. Wat is het precies, hoe produceer je het en hoe pas je het toe? Is het dé oplossing voor de bouwvraagstukken van nu of zitten er nog haken en ogen aan? Is de sector hier klaar voor, of missen ingenieurs nog wat ‘fingerspitzengefühl’ voor construeren in hout? En wanneer is houtbouw nou de juiste keuze? Het wordt allemaal besproken in deze aflevering!