Coöperatie Deltawind bouwt duurzaam en circulair kantoor

Donderdag 8 december 2022  |  Persbericht in het Eilanden Nieuws

Oude-Tonge – Coöperatie Deltawind is van plan een duurzaam, installatiearm en circulair kantoor te bouwen op het BedrijvenPark Oostflakkee bij de entree van Oude-Tonge. De leden van de coöperatie hebben ingestemd met de investering in een thuis met een bredere maatschappelijke functie. De vergunningaanvraag voor de bouw ligt inmiddels bij de gemeente.

Circulair

Met het kantoorpand verwacht de coöperatie te inspireren in de ontwikkeling naar een volhoudbare samenleving. Door keuzes te maken die soms afwijken van het gangbare wordt een duurzaam, vernieuwend en grotendeels circulair kantoorpand gerealiseerd. De bovengrondse constructie bestaat uit hout. Daar waar mogelijk wordt hergebruikt hout toegepast. Het binnenklimaat wordt zo veel mogelijk op natuurlijke wijze gereguleerd, waarmee de installaties worden beperkt. Een kasgevel maakt hier onderdeel van uit. Het pand wordt uiteraard volledig aardgasvrij en voorzien van zonnepanelen en een batterij. Rondom het pand komt een tuin die bijdraagt aan de behoefte aan waterberging en biodiversiteit. De bouw zal zo veel mogelijk gebeuren met elektrisch materieel om stikstofuitstoot te beperken. Het ontwerp is van de hand van RO&AD architecten en Bergh Bouw uit Bergen op Zoom is de hoofdaannemer.

Maatschappelijke functie nieuwe pand

Een duurzame toekomst bouwen we met elkaar, dat begint bij ontmoeten. Het kantoorpand wordt een plek voor samenkomen en samenwerken, en is bedoeld om elkaar te inspireren en informatie te delen. In het pand zijn flexplekken, vergaderplekken en een presentatieruimte aanwezig, die ook gebruikt kunnen worden door mensen buiten de organisatie. Verenigingen en andere maatschappelijke initiatieven worden uitgenodigd om ook gebruik te maken van het pand. Inwoners van Goeree-Overflakkee met duurzame ideeën kunnen aanschuiven om samenwerking te bespreken. Mensen die aan de slag willen met het verduurzamen van hun eigen woning kunnen terecht bij het Energieloket dat in het pand zijn eigen plek krijgt.

deltawind-cooperatie-arcon-bv

Meerwaarde

Het nieuwe thuis van de coöperatie wordt een bijzondere toevoeging aan de entree van Oude-Tonge. Deltawind en haar leden verwachten met de investering op alle fronten meerwaarde te creëren voor de coöperatie en de omgeving. Naar verwachting start de bouw begin 2023 en verhuist de organisatie van Deltawind eind 2023 naar het nieuwe pand.


Arcon bv is betrokken bij de realisatie van dit nieuwe pand in samenwerking met onder andere: Coöperatie Deltawind, Bergh Bouw, RO&AD architecten, DaeD Ingenieurs, Summum Engineering, Lomans Totaalinstallateur en Vis à Vis ontwerpers.