Bedrijfspand Awood wordt het nieuwe houten pareltje op bedrijventerrein Uden

Arcon bv werkte al diverse keren samen met Awood; een sterk gespecialiseerd bedrijf in het leveren en monteren van hout buitenparket en gevelparket. Zowel uit eigen productie als met een selectie internationale A-merken voorzien zij gebouwen van de meest prachtige gevels. Echter is Awood een organisatie die nu zelf uit haar gevel barst en daarom toe is aan een nieuw onderkomen in de vorm van een multifunctioneel gebouw. Een project waarbij de samenwerking tussen Arcon bv en Awood goed van pas komt.

Sterk ‘staaltje’ samenwerking

Het huidige pand van Awood voldeed niet meer aan de eisen en grootte van de organisatie. Daarom was een nieuw gebouw, afgestemd op de opslag- en productiecapaciteit, het aantal kantoren en bouwbesluit, wenselijk. Voor de ontwikkeling van het nieuwe bedrijfspand werd wederom een samenwerking aangegaan met ontwikkelaar Unibouw. Een samenwerking die eerder, net als met Arcon bv, al succesvol bleek.

awood-unibouw-arcon

De wensenlijst van Awood werd begin 2021 besproken met Unibouw en met de start van de engineering kregen de plannen al snel vorm. Awood zal vanaf de start van 2023 de trotse eigenaar zijn van een nieuw, multifunctioneel gebouw met een optimale balans van kantoren, showroom, opslag en machinale houtbewerking.

Houten pareltje

Het opslaggedeelte krijgt een oppervlakte van circa 6.500 m2 met daarin 5 docks. Naast het opslaggedeelte wordt de houtbewerkingsafdeling gerealiseerd met een oppervlakte van zo’n 5.000 m2 verdeeld over 2 verdiepingen. Aan de voorzijde van het pand komt het kantoor- en showroomgedeelte dat volledig bestaat uit hout, groene elementen en voorzien zal worden van veel lichtinval door de hoge raampartijen. Dit gedeelte wordt opgetrokken uit houten kolommen en liggers, met in totaal 85 m3 vurenhout. De levering en montage van deze constructie is in handen van Arcon bv. Op de begane grond komt de showroom en op de eerste etage de kantoren, beide met een oppervlakte van 580 m2. Op de tweede verdieping wordt de kantine (400 m2 ) gesitueerd met aansluitend een dakterras van 180 m2. Ook Awood zelf zal betrokken zijn bij de realisatie. De gevelbekleding van het kantoor bestaat namelijk voor een groot deel uit bamboe en wordt door Awood zelf geleverd.

Begin 2023 zal dit prachtige onderkomen van Awood gereed zijn en is het bedrijventerrein van Uden een nieuw pareltje rijker.

Join us!

Wil jij ook met ons vakkundige team samenwerken aan projecten als dit? Bekijk dan eens onze vacatures!