Team Arcon leerzaam én sportief bedrijfsuitje!

Na een reis van 737km kwamen we aan in het schilderachterige Bregenzerwald, vlakbij de Zwitserse grens in het plaatsje Bezau. Het vooruitzicht van dit bezoek beloofde niet alleen een schat aan nieuwe kennis, maar ook een flinke dosis sportief plezier!

Bezoek partner Mayr-Melnhof Holz Reuthe
De vrijdagochtend begon met een uitgebreid ontbijt in het hotel, waarna de Arcon delegatie vroeg vertrok naar de fabriek van Mayr-Melnhof Holz in Reuthe. Hier wordt de productie van gelamineerd hout, zoals spanten, liggers en kolommen en Multiplan verzorgd. De fabriek is gelegen op een prachtige locatie tussen de bergen aan de rivier Bregenzer Ache.

Wij werden hartelijk ontvangen door Andreas Fürst, Technical Sales bij MM Holz. Na een informatieve presentatie over MM Holz, waarin onder andere de producten en lopende projecten aan bod kwamen, startte de rondleiding door de diverse productiehallen.

We kregen een volledige rondleiding door de fabriek en zagen het proces van ruwe materialen tot het eindproduct, inclusief het drogen, verlijmen, zagen en sorteren van de materialen. De rondleiding werd afgesloten met een heerlijke typisch Oostenrijkse lunch, bestaande uit een gigantisch belegde Pretzel.

Vervolgens nam Andreas ons mee naar een afgerond project “Werkraum Bregenzerwald” in de regio. Het gebouw ontworpen door de Zwitserse architect Peter Zumthor is gebaseerd op twee basisideeën: enerzijds dient het gebouw als ontmoetingsplaats en anderzijds een grote etalage voor de Ambacht cultuur in het Bregenzerwald. Dit idee komt tot uiting in een uitkragend dak van gelamineerd hout met veel glas in de gevels. Er is geen onderscheid gemaakt tussen binnen en buiten waardoor het landschap door het gebouw stroomt.

MM Holz leverde voor dit gebouw de gelamineerde houtconstructie, wat duidelijk te zien was aan het prachtige houten dak. Na afloop van het bezoek werd Andreas bedankt voor zijn gastvrijheid en kennisoverdracht en kreeg hij een typisch Nederlands geschenk overhandigd als blijk van waardering.

Flinke dosis sportief plezier
Na het werkbezoek aan de fabriek besloot het team het weekend op eigen initiatief in Oostenrijk door te brengen en te genieten van een paar dagen ontspanning. Er werd genoten van de verse sneeuw, het zonnige weer, traditionele Oostenrijkse gerechten zoals schnitzels, Kaiserschmarren, braadworst en zelfs van de après-ski met live muziek op zaterdagavond.

Op maandagochtend zat de trip erop en keerde het team weer huiswaarts. Met de opgedane kennis op werk- en sportief gebied, kijken we terug op een zeer geslaagde reis!