Zuiver Bosrijk – Meerhoven

arcon-houtconstructies-zuiver-bosrijk

Projectdetails

Opdrachtgever
BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling

Architect
Marc Koehler Architects

Toegepaste materialen

  • CLT

Projectomschrijving

Op een prachtig groene locatie in Meerhoven starten we begin 2022 met de werkzaamheden omtrent Zuiver Bosrijk: een uniek project, midden in de rijke natuur. In samenwerking met BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling en BanBouw realiseren wij 32 woningen, verdeeld over 3 duurzame gebouwen. Deze woningen worden als het ware één met de omgeving, door het gebruik van houten duurzame materialen.

De ruime woningen variëren van 148 tot 218 m2 en worden gebouwd volgens een flexibel woningconcept. In sommige wonen slaapt men beneden en woont men boven, terwijl het in andere woningen andersom is. De gebouwen bestaat uit twee tot vier woonlagen en zijn allemaal uniek.

Elke woning beschikt over een groen sedumdak dat regenwater absorbeert en tegelijkertijd voor isolatie zorgt. De omgeving waarin de woningen staan wordt als het ware naar binnen verlengt, doordat de gevels bestaan uit CLT (kruislaaghout) in combinatie met veel glas. Een uniek kenmerk van de woningen is dat het CLT dat aan de buitenzijde te zien zal zijn en niet wordt weggewerkt in wanden en plafonds.

Arcon houtconstructies werd al in de ontwerpfase betrokken bij het project. Aan de hand van een adviserende rol hebben we in overleg met opdrachtgever BPD Bouwfonds Gebiedsontwikkeling het oorspronkelijke plan kunnen optimaliseren en voorengineeren.

Zoals de planning er nu uit ziet, wordt er in het eerste kwartaal van volgend jaar gestart met de bouw van project Zuiver Bosrijk. In het tweede kwartaal start Arcon houtconstructies met de werkzaamheden, waarmee we naar verwachting zo’n 20 weken bezig zullen zijn.