The Body Building – Eindhoven

the-body-building-arcon-houtconstructies-bv

Projectdetails

Opdrachtgever
BanGroep

Constructeur
Ulehake ingenieursbureau

Toegepaste materialen

  • CLT: 1100 m²
  • Gelamineerd hout: 15 m³
  • Profideck: 126 m³

Projectomschrijving

Aan de Nachtegaallaan in Eindhoven ontstaat ‘Made by NRE’. Een bijzondere project waarbij vier onderscheidende gebouwen – Ambachtsdorp, Werkgebouw, Parkeergebouw en The Body Building –  worden gerealiseerd met daarin woningen, creatieve werkplekken, een expositieruimte, een klein hotel en parkeervoorzieningen. De laatste fase van de herontwikkeling is begonnen en in opdracht van Drijvers Bouw draagt Arcon houtconstructies haar steentje hier aan bij.

Het gebouw bestaat uit een hybride constructie van gelamineerd hout, CLT en profideck. In totaal wordt er zo’n 150 m3 gelamineerd hout en profideck en ongeveer 1100 m² verwerkt in The Body Building. De kalkhennep wordt gezien als de tactiele ‘huid’ van het pand en wordt voor een groot deel met de hand gevormd. Middels een speciaal ontwikkelde stucmethode wordt het materiaal verwerkt.

The Body Building wordt drie bouwlagen hoog en naast drie ontwerp- en innovatiestudio’s biedt het pand ook plaats aan het Taleninstituut Una Paloma Blanca en een drietal woningen. Het gebouw krijgt ook een grote daktuin waarin water wordt opgeslagen.

In week 3 van 2022 start Arcon met de werkzaamheden, die ongeveer 6 á 7 weken in beslag nemen.