Nieuwbouw bedrijfspand Awood – Uden

awood-uden-arcon-houtconstructies
Foto’s via Unibouw

Projectdetails

Opdrachtgever
Unibouw

Toegepaste materialen

  • Vurenhout: 85 m³

Projectomschrijving

Het huidige pand van Awood voldeed niet meer aan de eisen en grootte van de organisatie. Daarom was een nieuw gebouw, afgestemd op de opslag- en productiecapaciteit, het aantal kantoren en bouwbesluit, wenselijk. Voor de ontwikkeling van het nieuwe bedrijfspand werd wederom een samenwerking aangegaan met ontwikkelaar Unibouw. Een samenwerking die eerder, net als met Arcon bv, al succesvol bleek.

Het opslaggedeelte krijgt een oppervlakte van circa 6.500 m2 met daarin 5 docks. Naast het opslaggedeelte wordt de houtbewerkingsafdeling gerealiseerd met een oppervlakte van zo’n 5.000 mverdeeld over 2 verdiepingen. Aan de voorzijde van het pand komt het kantoor- en showroomgedeelte dat volledig bestaat uit hout, groene elementen en voorzien zal worden van veel lichtinval door de hoge raampartijen. Dit gedeelte wordt opgetrokken uit houten kolommen en liggers, met in totaal 85 m3 vurenhout. De levering en montage van deze constructie is in handen van Arcon bv. Op de begane grond komt de showroom en op de eerste etage de kantoren, beide met een oppervlakte van 580 m2. Op de tweede verdieping wordt de kantine (400 m) gesitueerd met aansluitend een dakterras van 180 m2. Ook Awood is is betrokken bij de realisatie. De gevelbekleding van het kantoor bestaat namelijk voor een groot deel uit bamboe en wordt door Awood zelf geleverd.

Begin 2023 zal dit prachtige onderkomen van Awood gereed zijn en is het bedrijventerrein van Uden een nieuw pareltje rijker.