Koen Rooijakkers Arcon houtconstructies

Koen Rooijakkers

Tekenaar constructief

Ik vind het gaaf als de constructie onderdeel is van de architectuur, zoals dat bij houtbouw het geval is.

“Al tijdens mijn studie Bouwkunde was ik erg geïnteresseerd in duurzaamheid en hoofddraagconstructies. En ja, dan kom je al snel bij houtbouw uit. Nadat ik mijn diploma had, ging ik op zoek naar een baan. Ik googelde op ‘houtbouw’ en Arcon kwam naar boven. Ik ging een keer praten en het klikte. Op 1 mei 2021 ben ik begonnen.”

“Ik ben modelleur. Die functie bestond nog niet, dus ik mocht ‘m zelf binnen bepaalde kaders invullen. Ik haal er veel plezier uit om alles zo goed mogelijk in te richten en te optimaliseren.”

“Mijn eerste echte project was ons nieuwe kantoor in Nuenen. Dat heb ik in 3D gemodelleerd. Daarna kwamen er verschillende projecten op mijn pad, zoals Bosrijk. Nu ben ik bezig met Deltawind, een complex project waarmee we een duurzaam en circulair kantoorpand bouwen. Erg mooi om dit samen met mijn collega’s uit te werken!”

“Ik heb het hier erg naar mijn zin. Iedereen in dit team heeft dezelfde passie: mooie dingen maken met hout. Dat verbindt. Waarom ik hout zo mooi vind? Omdat het een grote rol kan spelen in duurzaamheid. En ik vind het gaaf als de constructie onderdeel is van de architectuur, zoals dat bij houtbouw het geval is. Dat heb je met andere bouwmaterialen minder.”