Bart Smits Arcon houtconstructies

Bart Smits

Montageleider

Een ander belangrijk verschil is dat je met hout veel sneller bouwt.

“Anders dan veel collega’s ben ik niet helemaal nieuw binnen de BanGroep. Ik ben zeven jaar uitvoerder geweest bij BanBouw. Ik zat vooral veel op de onderhoudsprojecten. Maar ik was toe aan een nieuwe stap; wilde meer met hout gaan werken. Omdat ik denk dat hout de toekomst van de bouw wordt. Dus toen ik hoorde dat Arcon aan de BanGroep werd toegevoegd en aan het groeien was, wilde ik graag instappen.”

“Als montageleider, de naam zegt het al, stuur ik de montageploegen aan. Dus de mensen die de houtconstructies monteren. Ik controleer het werk en doe nazorg. Meestal gaat dat heel goed. We werken vaak samen met dezelfde mensen en we zijn goed op elkaar ingespeeld.”

“Elke werkdag ben ik om half zeven op de bouwplaats. Eerst nemen we dan de dag door met de mensen op de bouw. Komen er nog leveringen? Zijn er onverwachte dingen gebeurd? En we nemen de planning door. Daarna gaat iedereen aan het werk.”

“Het grote verschil met mijn werk bij BanBouw, is dat ik hier niet met andere aannemers te maken heb. Bij BanBouw moest je ook rekening houden met installateurs en andere partijen. Dat maakt mijn werk bij Arcon wel wat makkelijker en overzichtelijker. Een ander belangrijk verschil is dat je met hout veel sneller bouwt. Zeker als je hout-houtverbindingen hebt. Kwestie van een schroefverbinding maken en het zit muurvast. Met beton duurt dat allemaal veel langer.”